Fudoshin Ryu is beeindigd sinds januari 2018

“de weg van de onverzettelijke geest”

Fudoshin Ryu (de weg van de onverzettelijke geest) is een krijgskunst die ontstaan is uit traditionele bujutsu disciplines gebaseerd op de code en etiquette van de samoerai. Fudoshin Ryu is een zeer effectieve zelfverdediging discipline. Het omvat een uitgebreid arsenaal aan technieken, zoals; atemi, worpen, gewrichtsklemmen, wapengebruik en verdediging tegen wapens.

Fudoshin Ryu bestaat uit de volgende disciplines

Motobu udun ti (Toide)

Toide is een traditionele vorm van Okinawa Aikijujutsu dat gebruik maakt van joint-locks.Kenmerkend zijn het manipuleren van van gewrichten en met name de vingers.Toide is jarenlang geheim gebleven bij de beoefenaars uit Okinawa en werd alleen op zeldzame momenten gedemonstreerd aan het publiek.

Traditioneel jujutsu

Van oudsher staan traditionele jujutsu vormen in Japan bekend om hun veelzijdigheid van technieken op alle mogelijke aanvallen, waardoor het een zeer complete manier is van zelfverdediging. Kenmerken zijn het manipuleren van gewrichten (gewrichtsklemmen), worpen, mobilisatie technieken en het principe om volledig op te gaan in de beweging van de aanvaller

Fudoshin Ryu is gebaseerd op de principes van juho (zachte methode) en goho (hard methode). Door zachte blokkeringen, harde aanvallen en centrifugerende worpen, krijgt de stijl een explosief karakter. Fudoshin Ryu is geen sport. Dit houdt in geen competitie, geen wedstrijden, geen ego, maar een krijgskunst gebaseerd op zelfverdediging zowel lichamelijk als geestelijk.

Wij hanteren niet het gekleurde banden systeem, maar het Menjo systeem. Menjo’s zijn certificaten die men kan behalen tot aan de Dan-graden. Fudoshin Ryu is onderverdeeld in 4 levels:

  • Shoden: betekend beginnend niveau
  • Chuden: betekend gemiddeld niveau
  • Okuden: betekend gevorderd niveau, Okuden technieken komen vanaf sho-dan (eerste dan)
  • Kudan: woordelijke uitleg van het systeem, gebeurd alleen door de Soke of Grootmeester naar zijn beste leerling als deze de Ryu gaat doorgeven.

Het doel van Fudoshin Ryu is om alertheid van de geest te ontwikkelen. Hierdoor bent u beter in staat om met eventuele gevechtsdreiging om te gaan, maar ook met de uitdagingen van het allerdaagse leven. Het beoefenen van Fudoshin Ryu is een uitstekende methode, zowel lichamelijk als mentaal voor het bevorderen van:

  • Zelfverdediging
  • Zelfbeheersing
  • Alertheid
  • Positieve levensinstelling
  • Doeltreffend handelen

Instructeur(s)

Sensei Ron den Boer

Bent u geïnteresseerd?

Kom dan op onze lesavond vrijblijvend kennismaken en natuurlijk meedoen. Fudoshin Ryu wordt gegeven op de trainingslocatie, Almere Muziekwijk op ieder dinsdagavond 20.00 uur.

Lesrooster Fudoshin Ryu

locatie informatie

Dinsdag
20.00 – 21.30 uur Almere Muziekwijk
1ste & 3de zaterdag van de maand
11.00 – 12.00 uur Almere Muziekwijk

Lidmaatschapsprijzen

  • € 32,- per maand

Wilt u meer weten over Aiki Goshin Jitsu of Ron den Boer Sensei, klik dan hier voor de officiele website: Fudoshin-Ryu