Bij Bushido-Ryu geven wij les in Wado Ryu Karate. Deze stijl noemt men ook wel “de weg van de vrede en harmonie.” Uit deze naam blijkt dat karate in wezen niet bedoeld is om mensen te leren vechten, maar om ze te leren vreedzaam te zijn. Van oorsprong is karate immers een oefening om iemand terug te voeren naar het zen-principe van de natuurlijke staat.

Unieke vorm
Wado Ryu Karate is een unieke vorm van karate die is ontwikkeld door Hironori Otsuka. Wado Ryu is een doordachte karatestijl die zich vooral van andere stijlen onderscheidtdoor het streven naar maximale kracht zonder onnodige inspanning. Hoewel grote spierkracht een voordeel kan zijn is het geen vereiste voor het beoefenen van karate.

Kracht van de tegenstander
In Wado Ryu Karate wordt geleerd hoe vechttechnieken het beste kunnen worden uitgevoerd om met zo min mogelijk inspanning een maximaal effect te bereiken door gebruik te maken van totale lichaamsverplaatsing, ‘tai sabaki (体捌き)’. Door zijn lichaam op het juiste moment in de juiste richting te verplaatsen kan een karateka een gunstige positie ten opzichte van zijn tegenstander kiezen, met gemak een krachtige aanval plaatsen of zelfs gebruik maken van de kracht van zijn tegenstander. De nadruk ligt dus op de efficiëntie van de technieken.

Hoofdinstructeur:
Shihan Archie Nolten (6e Dan)
Instructeur:
Elliot Nolten (3e Dan)

Dojo Assistenten:
Anton Offermans (3e Dan), Lionel Nolten (2e Dan), Neil Corné (2e Dan)

Lestijden
Maandag en donderdag:
– Jeugd t/m 12 jaar, 18:00-19:00
– Jeugd vanaf 13 jaar 19:00-20:00
– Volwassenen vanaf 17 jaar 19:00-20:30

Locatie
Gymzaal OBS Syncope
Kornetstraat 19
1312XE Almere

Lidmaatschapsprijzen
Junioren t/m 16 jaar € 22,- per maand
Senioren vanaf 17 jaar € 35,- per maand
Eerst een proefles?
Wil je ook een avond vrijblijvend kennismaken en meedoen met een karateles, neem dan contact op via het contactformulier en selecteer proefles. Wij nemen dan contact met je op om een datum af te spreken voor een proefles. 

Karatekids v.a. 5 jaar


Jeugd toernooi Kumite (sparren) v.a. 5 jaar

Karate groep 1 Jeugd maandag en donderdag van 18:00-19:00

Stage 2005 met 6e Dan Shihan Hideo Muramatsu


Workshop Kumite training 2005 door Hideo Muramatsu Shihan 6e Dan