Over de vereniging

De drijvende kracht achter Bushido-Ryu is Shihan Archie Nolten, een karateka in hart en nieren. Hij traint al meer dan 40 jaar Wado Ryu Karate en heeft zijn 1e t/m 3e Dan bij Japanse Wado-ryu Federatie gehaald en vanaf 1999 4e Dan en 5e Dan van de NCS Martial Arts bond. Op 1 december 2013 heeft hij examen  afgelegd voor zijn 6e Dan bij Grootmeester Raucher 9e Dan van de DAKO  die direct onder de Japanse IMAF valt en tot Shihan benoemt. Ook is hij in het bezit van een rijkserkend instructeurs diploma Karate waarmee hij aantoont niet alleen een uitstekend karateka te zijn maar ook een uitstekende leraar. Shihan Archie  werkte voorheen onder Shihan Tringali en Shihan Hideo Muramatsu. Sinds 2009 is hij voorzitter van de NCS Dan-examen – commissie en neemt landelijk de zwarte band-examens af met de commissie in vier karate-stijlen.

Shihan Archie is actief in Tai-Ji Quan. Samen met Norbert Geurtsen is hij 3e generatie discipel van Meester Chen Liangsheng(D.S. Kristanto) die 2e generatie discipel is van Grootmeester Feng Zhiqiang, de grondlegger van de Xinyi Hunyuan Chen Stijl Taiji Quan.

Shihan Archie en Norbert zijn ervaren in Chen Taiji Practical Method van meester Joseph Chen(Chen Zhonghua).

Shihan Archie richtte in 1993 samen met Sensei Erwin Nanlohy de vereniging Bushido-Ryu op. Wat destijds informeel in 1990 kleinschalig begon met 5 leerlingen groeide uit naar een grote sportvereniging met bijna 200 leden. Momenteel bestaat alleen nog de hoofdvestiging in Almere.

Shihan Archie Nolten neemt ook de Kumite en Kobudolessen voor zijn rekening.