Over de vereniging

De drijvende kracht achter Bushido-Ryu is Shihan Archie Nolten, een karateka in hart en nieren. Hij traint al meer dan 40 jaar Wado Ryu Karate en heeft zijn 1e t/m 3e Dan bij Japanse Wado-ryu Federatie gehaald en v.a. 1999 4e Dan en 5e Dan van de NCS Martial Arts bond. Op 1 december 2013 heeft hij examen  afgelegd voor zijn 6e Dan bij Grootmeesters Raucher 9e Dan van de DAKO  die direct onder de Japanse IMAF valt en dus tot Shihan benoemt. Ook is hij in het bezit van een rijkserkend instructeurs diploma Karate waarmee hij aantoont niet alleen een uitstekend karateka te zijn maar ook een uitstekende leraar. Shihan Archie  werkte voorheen onder Shihan Tringali en Shihan Hideo Muramatsu. Sinds 2009 is hij ook voorzitter van de NCS  Dan-examen – commissie en neemt landelijk de zwarte band-examens af met de commissie in vier karate-stijlen. Ook is hij heel actief in Tai-Ji Chen Hunyuan Xing Yi Stijl en 3e generatie discipel is van Meester Chen Liangsheng  die 2e generatie disciple is van Grootmeester Feng Zhiqiang. Ook is hij ervaren met Tai-Ji Parctical Method van meester Joseph Chen Joseph Chen

In 1993 richtte hij samen met Sensei Jos Lammers en Sensei Erwin Nanlohy de vereniging Bushido-Ryu op. Wat destijds informeel in 1990 kleinschalig begon met 5 leerlingen is vanaf 1993 uitgegroeid naar een grote sportvereniging met bijna 200 leden.

Shihan Archie Nolten geeft samen met Sensei Erwin Nanlohy al vele jaren les in bijna alle vestigingen van de Bushido-Ryu vereniging. Sensei Jos Lammers geeft les in Dordrecht en geeft Kata en DAN training bij de NCS-dan-commissie samen Shihan Archie Nolten die ook de Kumite en Kobudo voor zijn rekening neemt.