Wado Ryu Karate

“Stijl van de weg van de vrede en harmonie”

Uit deze naam blijkt dat karate in wezen niet bedoeld is om mensen te leren vechten,maar om ze te leren vreedzaam te zijn. Van oorsprong is karate immers een oefening om iemand terug te voeren naar het zen-principe van de natuurlijke staat.

Unieke vorm

Wado Ryu karate is een unieke vorm van karate die is ontwikkeld door Hironori Otsuka.
Wado is een doordachte karatestijl die zich vooral van andere stijlen onderscheidt door het streven naar maximale kracht zonder onnodige inspanning. Hoewel grote spierkracht een voordeel kan zijn is het geen vereiste voor karate beoefening.

Kracht van de tegenstander

In Wado Karate wordt geleerd hoe vechttechnieken het beste kunnen worden uitgevoerd om met zo weinig mogelijk inspanning een maximaal effect te bereiken door gebruikmaking van lichaamsverplaatsing (tai sobaki). Door zijn lichaam op het juiste moment in de juiste richting te verplaatsen kan een karateka een gunstige positie ten opzichte van zijn tegenstander kiezen, met gemak een krachtige aanval plaatsen of zelfs gebruik maken van de kracht van zijn tegenstander. De nadruk ligt op de efficiëntie van de technieken.

Instructeurs (gediplomeerde rijks-erkende Martial Arts leraren)

Almere (hoofdvestiging)

Hoofdinstructeur : Shihan Archie Nolten (6e Dan) – Instructeur : Elliot Nolten (3e Dan)  – Dojo-assistenten: Anton Offermans (2e Dan) & Lionel Nolten (2e Dan) & Nei Corné (2e Dan)

Bent u geïnteresseerd?

Kom dan op onze lesavond vrijblijvend kennismaken en natuurlijk meedoen. Karateles wordt gegeven op de volgende trainingslocaties: Almere Muziekwijk . Klik hier voor het lesrooster.

Lidmaatschapsprijzen

    • Junioren t/m 16 jaar – € 22,- per maand
    • Senioren vanaf 17 jaar – € 35,- per maand